ΛΙΚΕΡ
Το κάθε φρούτο ή βότανο έχει το χαρακτήρα του και την παραξενιά του. Άλλα θέλουν ήλιο, άλλα θέλουν ίσκιο ανάλογα με την ευαισθησία τους. Για να παρασκευάσουμε λικέρ ο γενικός κανόνας είναι να ανακατέψουμε με μεράκι και αγάπη φρούτα ή βότανα, γλυκαντική ύλη και αλκοόλ.
ΣΑΜΠΟΥΚΑ
Ο γλυκάνισος στα ποτήρια μας, Ούζο στην Ελλάδα, παστίς στην Γαλλία, σαμπούκα στην Ιταλία. Είναι από τα δημοφιλέστερα ιταλικά Λικέρ. Στην Ιταλία σερβίρουν την σαμπούκα με πάγο και τρεις κόκκους καφέ σαν απεριτίφ ή μετά το δείπνο. Άλλοτε το σερβίρουν μέσα σε φλεγόμενο σφηνάκι το οποίο πρέπει να σβήσει κανείς έγκαιρα πριν καεί όλο το αλκοόλ. Όπως και να το πιείτε μια είναι η SECRET. |